Over Karel Kindermans

Biografie

Ik werd met de viltstift in de hand geboren in 1966 in Vlaardingen. Alles wat mijn speciale aandacht had, verwerkte ik al tekenend, van Pippi Langkous, Sinterklaas tot Pluk van de Petteflet. Het is me eerlijk gezegd nooit om de mooie tekening te doen geweest, altijd om de beleving ervan.

Het begon vanuit de behoefte om iets (na) te maken. Nu staan de verhalen centraal die aandacht verdienen. Tekenen en vertellen vallen samen. De voorliefde ligt op historische projecten. Die geef ik vorm. In lijnen. In lijnen die aandacht trekken, stromen, uit de bocht vliegen, hakkelen, fluisteren, roepen, schuren; lijnen die verbeelden, verbinden en onderstrepen. Maar de inhoud staat voorop: uitnodigend om te overdenken.

In 1993 studeerde ik af als grafisch ontwerper aan de Willem de Kooning Academie. Steeds meer is getekend beeld centraal komen te staan. In 2009 voltooide ik de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Neem contact op

Heb jij een verhaal en zoek je naar een manier om dat onder de aandacht te brengen van een publiek? Ik denk graag mee in een vroeg stadium, want ‘vertellen in beeld’ is niet hetzelfde als een tekst met plaatjes. Ik sta voor een visuele benadering. Meer weten? Neem contact op.

Mijn contactgegevens

Karel Kindermans
E-mail: karel[at]kindermans.nl
Telefoon: 06 177 45 999

LinkedIn: www.linkedin.com/in/karelkindermans

 

Anderen over Karel

Er is niets mis met Wallets zinnen, maar de schoonheid van dit boek zit vooral in de tien tekeningen van Karel Kindermans.

Marijke Laurense, Trouw lees verder

 

Door zijn manier van tekenen heeft hij een heel eigen dimensie toegevoegd aan het historische verhaal.

Dolly Verhoeven, festivaldirecteur lees verder

 

Zijn insteek is verrassend en nieuw. De gekozen thema's zijn goed doordacht. Het geschetste beeld stemt tot nadenken.

Lina van der Wolde, Directeur Atlas Van Stolk lees verder

 

Karel heeft unieke en herkenbare stijl, waarbij hij zich verdiept in de persoon die hij portretteert. Ik vond de samenwerking met hem plezierig en inspirerend.

Bruno Heemskerk, art-director Volkskrant 2001 - 2007 lees verder

 

 

Karel Kindermans geeft in elk van zijn tekeningen zicht op een werkelijkheid waarvan hij op geheel eigen wijze betekenis en geheime schoonheid kenbaar maakt. Je zou zijn werk artistiek/filosofisch kunnen noemen.

Aart van Zoest, semioticus lees verder

 

Karel Kindermans weet met een moderne 21ste-eeuwse stijl het wezen van een tijdperk of een gebeurtenis te treffen.

Han van der Horst, historicus lees verder

 

Het was een ontdekking hoe de kritisch nieuwsgierige, geïnteresseerde, lichtelijk afstandelijke en observerende blik van Karel en de tekeningen die hij maakte, hebben bijgedragen aan het verloop van dit onderzoek.

Marieke Hillen, coordinator at Stichting Singeldingen lees verder

 

Verdiept zich in het thema. Communiceert helder. Met als resultaat een treffende verbeelding in zijn tekeningen.

Berna Bonekamp, projectmanager Nationaal Onderduikmuseum in Aalten lees verder