Vier kerken, één verhaal
1/1

Vier kerken, één verhaal

De expositie is te zien in de Eusebiuskerk in Arnhem, de Stevenskerk in Nijmegen, de Walburgiskerk in Zutphen en de Munsterkerk in Roermond.

Vier kerken, een verhaal

Op vier locaties in het voormalige Gelre is de komende tijd de expositie te zien: Vier kerken, één verhaal. Het Hertogdom Gelre bestond uit vier kwartieren. In de kerken van de voormalige hoofdsteden wordt de geschiedenis van 23 mei t/m 2 september gepresenteerd.

De Eusebiuskerk in Arnhem, de Stevenskerk in Nijmegen, de Walburgiskerk in Zutphen en de Munsterkerk in Roermond zetten hun deuren open om de geschiedenis van het Hertogdom Gelre te delen met hun bezoekers. Aan de hand van een korte film, een grote kijkkaart en een wandelroute door de kerk kunnen bezoekers ontdekken welke sporen van het Hertogdom Gelre ook nu nog zichtbaar zijn op locatie.

René Arendsen is verantwoordelijk voor het inhoudelijke verhaal en stelde de korte film samen. Donald Janssen heeft de prachtige tentoonstellingswand ontworpen. Frederieke Jeletich Visser is de projectmanager. De grote kijkkaart valt onder mijn verantwoording.

In Zutphen is de expositie tot 27 juli te zien, dan verhuist deze naar de Duitse stad Geldern.

Lees meer op: erfgoedfestival.nl/vier-kerken-een-verhaal/

De getekende versie van het hertogdom Gelre, op formaat 3x3 meter (!), die Karel Kindermans gemaakt heeft voor het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland is prachtig geworden. Met veel bevlogenheid heeft Karel zich verdiept in de grote lijnen én in allerlei details uit de geschiedenis van Gelre. Door zijn manier van tekenen heeft hij een heel eigen dimensie toegevoegd aan het historische verhaal. Vervolgens heeft hij ook de vertaalslag weten te maken naar een prachtig vormgegeven vouwboekje (leporello) en naar affiches en overig publiciteitsmateriaal. Wij zijn heel blij met de geleverde kwaliteit. Door zijn professionele opstelling en door zijn flexibele en coöperatieve houding was het zeer prettig samenwerken met Karel.

Dolly Verhoeven, festivaldirecteur

Events

Ander werk uit dit project