Karel van Gelre
1/1

Karel van Gelre

Karel van Gelre tegen de achtergrond van zijn hertogdom. In vier kerken van zijn voormalige hertogdom wordt deze zomer de geschiedenis verteld.

Vier kerken, een verhaal

Op vier locaties in het voormalige Gelre is de komende tijd de expositie te zien: Vier kerken, één verhaal. Het Hertogdom Gelre bestond uit vier kwartieren. In de kerken van de voormalige hoofdsteden wordt de geschiedenis van 23 mei tot 22 juli gepresenteerd.

De Eusebiuskerk in Arnhem, de Stevenskerk in Nijmegen, de Walburgiskerk in Zutphen en de Munsterkerk in Roermond zetten hun deuren open om de geschiedenis van het Hertogdom Gelre te delen met hun bezoekers. Aan de hand van een korte film, een grote kijkkaart en een wandelroute door de kerk kunnen bezoekers ontdekken welke sporen van het Hertogdom Gelre ook nu nog zichtbaar zijn op locatie.

René Arendsen is verantwoordelijk voor het inhoudelijke verhaal en stelde de korte film samen. Donald Janssen heeft de prachtige tentoonstellingswand ontworpen. Frederieke Jeletich Visser is de projectmanager. De grote kijkkaart valt onder mijn verantwoording.

Lees meer op: erfgoedfestival.nl/vier-kerken-een-verhaal/

Events

Ander werk uit dit project