Kind van de vrijheid
1/1

Kind van de vrijheid

De expositie in aanbouw

foto: Berna Bonekamp

Kind van de vrijheid

In de expositie Kind van de vrijheid  in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten worden negen verhalen gepresenteerd over de oorlog. Die verhalen belichten de tweede wereldoorlog vanuit het perspectief van zowel Nederlandse als Duitse kinderen. Maar ook van kinderen die nu in een ander oorlogsgebied wonen of daar vandaan komen. 

Een van die verhalen gaat over Dik de Boef. Hij maakte – in de buik van zijn moeder – het bombardement mee op Rotterdam en kwam op vierjarige leeftijd in Arnhem terecht in een bombardement als onderdeel van Market Garden. Zijn verhaal wordt apart gepubliceerd in een boekje. Met een aantal illustraties van mij. Het wordt uitgegeven door het Sachsenhausen-comité in samenwerking met het Nationale Onderduikmuseum.

De expositie gaat in compacte vorm naar acht Nederlandse en acht Duitse gemeenten die samenwerken in het kader van 75 jaar Vrijheid in de Achterhoek en de Duitse grenstreek. Het boekje met de titel 'Ik was een kind in oorlogstijd...' zal daar ook liggen.

Andere kunstenaars die meewerkten zijn Kunstenaars Maron Hilverda en Dienke Groenhouten. De coördinatie was in handen van Berna Bonekamp.

Events

Ander werk uit dit project