Openbare vergadering van Occupy Rotterdam
1/1

Openbare vergadering van Occupy Rotterdam

Schetsboek Tijdsbe€ld
Collectie Atlas Van Stolk

Tijdsbeeld

Atlas Van Stolk brengt als geen ander de Nederlandse geschiedenis in beeld. Met meer dan 250.000 prenten, kaarten, foto's en affiches in haar bezit mag Atlas Van Stolk zich met recht tot een van de grootste beeldcollecties van Nederland rekenen. Door zijn unieke samenhang en uitzonderlijke kwaliteit is Atlas Van Stolk inmiddels zelfs uitgegroeid tot een A-collectie.

Het voorstel: Als ik het Nederland anno nu in beeld breng, is dat interessant voor de collectie Atlas Van Stolk? Want morgen is dat al geschiedenis. Het resultaat is een schetsboek van 72 pagina’s met onderwerpen die te maken hebben met ‘Geld, economie en crisis. Dat varieert van een openbare vergadering van Occupy Rotterdam, een van de vele goudwinkeltjes in de stad, de laatste troonrede van Koningin Beatrix tot een koekjeswinkel.

Zie youtube: Tijdsb€eld in gesprek met Lina van der Wolde

Alle tekeningen zijn te bekijken via de website van Atlas Van Stolk 

Karel Kindermans heeft voor de Atlas Van Stolk in 2012-2013 een schetsboek gemaakt dat een interessant tijdsbeeld geeft van onze huidige manier van leven. Zijn insteek is verrassend en nieuw. De gekozen thema’s zijn goed doordacht. Het geschetste beeld stemt tot nadenken. Daarnaast heeft Karel een vaardige tekenhand. Personen worden raak getypeerd en situaties zijn onmiddellijk herkenbaar. Zijn werk is authentiek. Wat betreft de werkrelatie: Karel Kindermans is een betrouwbaar persoon. Hij komt zijn afspraken na en haalt deadlines.

Lina van der Wolde, directeur Atlas Van Stolk

Ander werk uit dit project