Vier kerken, één verhaal
1/1

Vier kerken, één verhaal

Kijk-kaart van het Hertogdom Gelre
Opdrachtgever: Erfgoedfestival, 2018

De expositie is te zien in de Eusebiuskerk in Arnhem, de Stevenskerk in Nijmegen, de Walburgiskerk in Zutphen en de Munsterkerk in Roermond.

Vier kerken, een verhaal

De geschiedenis van het voormalige hertogdom Gelre werd in de zomer van 2018 op vier locaties onder de aandacht gebracht tijdens het erfgoedfestival Over Grenzen. Vier kerken, één verhaal. 

Voor deze tentoonstelling ontwierp ik een grote kijkkaart van 2 x 3 meter. Deze was te zien was in 4 grote kerken in Gelderland en de Duitse stad Geldern. 

Lees meer op: erfgoedfestival.nl/vier-kerken-een-verhaal/

De getekende versie van het hertogdom Gelre, op formaat 3x3 meter (!), die Karel Kindermans gemaakt heeft voor het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland is prachtig geworden. Met veel bevlogenheid heeft Karel zich verdiept in de grote lijnen én in allerlei details uit de geschiedenis van Gelre. Door zijn manier van tekenen heeft hij een heel eigen dimensie toegevoegd aan het historische verhaal. Vervolgens heeft hij ook de vertaalslag weten te maken naar een prachtig vormgegeven vouwboekje (leporello) en naar affiches en overig publiciteitsmateriaal. Wij zijn heel blij met de geleverde kwaliteit. Door zijn professionele opstelling en door zijn flexibele en coöperatieve houding was het zeer prettig samenwerken met Karel.

Dolly Verhoeven, festivaldirecteur

Events

Ander werk uit dit project