1. Specialisatie
1/1

1. Specialisatie

Ik wil mijn kastruimte benutten voor de dingen die ik nog wil gaan doen. Het is tijd om mijn archief op te ruimen. Ik zie dingen waar ik trots op ben. En zie dingen waarover ik mijn mond houd. Toen ik begon, 25 jaar geleden, wilde ik me niet specialiseren. Dat lukte. Naast grafisch werk pikte ik als illustrator de krenten uit de pap, schreef een monografie over tekenares Ro Mogendorff en hield ik me bezig met ruimtelijke vormgeving. Ik wilde het niet anders. Maar een fundament leverde het me niet op.

Sinds een paar jaar ben ik mijn bakens aan het verzetten. Eens maakte ik een huisstijl voor George. Hij deed ‘advies in alles’; het mocht van hem wel een beetje dwars. Toen hij met pensioen ging vroeg ik hem om ‘advies voor alles’. Hij ging mij coachen. ‘Doe wat je het beste kunt en besteed de rest uit,’ adviseerde hij. ‘En besteed altijd tijd aan vrij werk, want dat is de bron.’ Dat doe ik in toenemende mate en ik heb het mooiste werk dat er is.

25 jaar

Inmiddels ben ik 25 jaar bezig als tekenaar, illustrator en ontwerper, met het werk dat ik dat liefste doe. Al een kwart eeuw. Toen heette ik zelfstandig, nu ben ik een zzp’er. In 25 jaar is het vakgebied veranderd, zo ook de maatschappij en ikzelf. Ik kijk terug. 

Ander werk uit dit project